Merhaba,
Fransa’da işinizi geliştirmek amacıyla Fransa girişimci vizesi başvurusu yapabilirsiniz. Bu, Fransa’da faaliyet gösteren bir firmaya ortak olarak ya da Fransa’da kendinize ait işyeri kurarak olabilmektedir.Fransa’da iş yeri açarak 180 günlük dönemler içerisinde 90 günden fazla kalmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yatırımcı vize başvurusu ile birlikte oturum izni başvurusunda da bulunmaları gerekir. Fransa girişimci vizesi için hazırlamanız gereken evrakların en başında; vize başvurunuza uygun doldurulmuş başvuru formu, pasaportunuzda en az karşılıklı iki boş sayfasının olması ve geçerlilik süresinin Schengen bölgesinden ayrılmayı düşündüğünüz tarihten en az 3 ay daha uzun olması gelir.
Faaliyetiniz ile ilgili üretim ya da pazarlama – satış yaptığınıza dair belgeler, mesleki yeterlilik sertifikaları, diplomalar, istihdam sertifikaları gibi belgeler de Fransa girişimci vizesi başvurusu dosyasında olması gereken diğer belgelerdendir. Başvuru sahibi, Fransa’da yaşıyor ise Fransa’da gelir vergisinin ödenmesine ilişkin bir vergi durumu belgesi, Fransa’da yaşamıyor ise, vatandaşı olduğu ülkeden sabıka kaydı veya eşdeğer belgeyi alması gerekir. Üretici, usta, perakendeci formu doldurularak sunulmalıdır.
İş yeri kurmak amacıyla Fransa yatırımcı vizesi için başvuru yapmak isterseniz bunun birden fazla seçeneği bulunmaktadır.Fakat en başta projenizin yazılı bir sunumu, iş planınız ve çok yıllı tahmini bir bütçe göstermeniz gerekir. Bunun dışında; ticari satın alma, yabancı bir tüzel kişilik oluşturulması, kira yönetimi, Fransız merkezli bir kredi kuruluşundan veya onaylı bir sigorta şirketinden garantörlü olmak için teminat mektubunun kanıtı gerekliir. Bu belge yok ise başvuru sahibi adına Fransız merkezli bir kredi kurumunda açılan bir hesaptan kredi bakiyesinin kanıtı, bir iş kurmak, yabancı bir şirketin yan kuruluşu olarak Fransız yasalarına göre bir şirket kurmak, yabancı bir şirketin iştiraki olarak Fransız yasalarına göre bir şirket kurma, Fransız yasalarına göre bir şirket kurmak gibi seçenekler mevcuttur.
Başvuru sahibinin çalışan statüsü yoksa, şirketin başvuru sahibine en azından Fransız asgari ücretine (SMIC) eşdeğer aylık bir gelir ödeyebileceğini kanıtlayan herhangi bir onaylı muhasebe belgesi. Başvuru sahibinin çalışan statüsü varsa, asıl iş sözleşmesi ve bir kopyası.Bir şirkete katılıyorsanız, esas sözleşmesinin bir kopyası.
Eğer mevcut bir işletmeye katılmak istenirse; uygun şekilde, şirketin şirketler üzerindeki kaydından veya ticaret rehberinden üç aylık tarihte bir ekstre almanız gerekir. Şirket için vergi durum belgesi (P237).URSSAF (sosyal güvenlik ödemelerini yöneten Fransız organı) sertifikası, şirketin ödemelerinde güncel olduğunu kanıtlayan sertifika olmalıdır. Adaylığın kanıtı veya mümkünse adaylık için yetkili organdan bir niyet mektubunu sunmalısınız.
Fransa girişimci vizesi hakkında daha detaylı bilgi almak için Vize Merkezi 0212 970 0541 nolu telefonumuzdan ülke uzmanlarımız ile görüşebilirsiniz.
Vize Merkezi
Gökhan K.
Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.