Portekiz transit vize 2022

Bilgi Sayfasına Dön
  • CANDAN 23 Şub 2022, 15:17
    Amerika vizem bulunuyor seyahatimi direk Türkiye’den Amerika yapmak yerine Portekiz’e uçuş yaparak oradan Amerika’ya varış yapmayı planlıyorum. Aktarmalı gerçekleşecek bu uçuşta ayrıca Portekiz transit vize almam gerekir mi yoksa schengen vizesi mi almam gerekir? Portekiz transit vize 2022 yılı başvuru şartı nelerdir
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 23 Şub 2022, 15:17

    Merhabalar,

    Portekiz üzerinden farklı ülkeye seyahat etmek üzere transit geçiş yapmak isteyen vizesi olan vatandaşın aktarma alanı bölgesi ve havalimanından ayrılmaması halinde Portekiz transit vize almasına gerek olmayacaktır. Eğer farklı bir Schengen ülkesine seyahat edecekseniz geçerli bir Schengen vizeniz bulunuyorsa da almanıza gerek olmaz. Asıl hedeflenen ülke sınırına vize uygulaması bulunuyorsa o ülkeye ait geçerli bir vizeye sahip olmanız gerekir. Portekiz üzerinden gerçekleşecek uçuşunuz havalimanından ayrılmanız durumunda transit bölge alanından çıkış yapmanız halinde sizden geçerli bir schengen vizesi sunmanızı ister.

    Schengen vizenizin olmaması halinde seyahatinizin tamamlanmasına izin verilmeyerek geliş yaptığınız ülkeye geri gönderileceksiniz. Portekiz’e transit vize başvurusu kısa süreli vize başvurusu kategorisinde yer alan tek veya iki girişli verilen bir vize türü olur. Geçerli schengen vizeye sahip olan vatandaş ayrıca transit vizeye başvuruda bulunmasına gerek görülmez.

    Transit vize Portekiz vizeniz yalnızca, Portekiz ülkesinde yapacağınız aktarmalı seyahatiniz için geçerliliği bulunur bu vizeyle farklı bir Schengen ülkesine yeterli vizeniz varsa seyahat edebilirsiniz. Portekiz’e transit vize başvurusu direk olarak Portekiz Konsolosluğuna gerçekleştirilemediği için yetkilendirilmiş aracı kurum üzerinden başvuru işleminizi tamamlayabilirsiniz.

    Başvuru şartı arasında yer alan önem teşkil eden belge geçerliliği devam eden pasaport, fotoğrafı, seyahat poliçesi, gelir belgesi, asıl hedeflenen ülkeye ait ulaşım rezervasyonu, ülkeye ait geçerli vize ve Portekiz transit vize uçuş biletiniz olmalıdır. Vize başvurunuz için öncelikle randevu talep etmeli ve hazırlamış olduğunuz başvuru dosyanız ile randevu gününde Portekiz vize ücretinizi ödeyerek başvuru işlemini başlatabilirsiniz.

    Transit vize başvurusu için gerekli evrak listesini 0212 970 02 77 numaralı telefondan bizi arayarak Vize Merkezi müşteri danışmanından öğrenebilirsiniz. Danışmanlarımız Portekiz transit vize 2022 yılı ilgili ayrıntılı bilgiyi size ayrıca e-postayla gönderilir.

    Saygılarımızla.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp