Merhaba, Rusya vatandaşı anne veya babası olan Türk vatandaşlarının Rusya aile birleşimi yoluyla oturum izni alıp yaşamaları mümkündür. Fakat Rusya’da aile birleşiminin gerçekleşebilmesi için hem Türkiye’de hem de Rusya’da yapılması gerekenler vardır. Rusya, devlet tarafından belirlenen kontenjan içinde oturum izni vermektedir. Rusya’da aile birleşimi için verilen Rusya oturum iznini alma imkanınız varsa öncelikle geçici oturma izni verilmektedir. Daimi oturum izni ancak belirli bir süre Rusya’da yaşanılması durumunda verilmektedir. Rusya’da evlilik ya da aile birleşimi için Türkiye’de direkt uzun süreli oturum izni alınması mümkün olmayıp Rusya’ya resmi giriş yapıldıktan sonra Rusya’nın göç bürosuna uzun süreli oturum izni başvurusu yapılmalıdır. Dolayısıyla Rusya’da aile birleşimi yoluyla oturum izni alınabilmesi için ilk olarak Türkiye’deki Rusya Konsolosluğu’na vize başvurusunda bulunulması gereklidir.
Rusya’da aile birleşimi yoluya verilen oturum izni almak için Türkiye’deki gerekli işlemleri yaptıktan ve Rusya’ya giriş yaptıktan sonra aile birleşimi oturum iznini almak için Ruısya’daki göç bürosunca belirlenen gereken evrakları hazırlayıp ikamet ettiüğiniz yerdeki Rusya Federal Gön Bürosu’na oturum izni için başvuruda bulunulması gereklidir. Göç bürosu, aile birleşimi için verilen oturum izni başvurunuzu olumlu sonuçlandırdığı takdirde öncelikle geçici oturum izni verir. Aile birleşimi için verilecek Rusya oturum izninin süresi 3 yıldır. Her 3 yılda bir oturum izni süresinin yenilenmesi gereklidir.
Merhaba. Rusya aile birleşimi işlemleri nelerdir, Aile birleşimi yaparak Rusya'da nasıl yaşayabilirim?
Merhaba,
Evlilik yapmak suretiyle aile birleşimi yaparak Rusya'da yaşamak en kolay yoldur. Fakat bu aile birleşimi sonrasında hemen uzun süreli oturum izni almak ya da Rus vatandaşlığına geçmek gibi bir durum yoktur. Aile birleşimi sonrasında bazı adımların sırayla geçilmesi gerekmektedir.
Bu sıralamayı şöyle sayabiliriz;
İlk olarak geçici oturma izni
İkinci adım ikamet izni
Son olarak da vatandaşlık
Rusya oturum izin süresi de 3 yıl. Bu süre sonunda yeniden izin alınması gerekiyor. Vatandaşlığa giden yolda ilk önce oturum izni için yapılması gerekenler koşulların yapılması gerekir. Geçici oturum izni almak için ilk olarak Rusya'ya gitmek gerekir. Bunun için ilk önce Rusya vizesi almak zorundasınız. Rusya vizesi için müşteri temsilcilerimiz sizlere yardımcı olacaktır. Rusya dışındaki başka bir ülkede yaşıyorsanız oturum izni alamazsınız. Rusya'ya gittikten sonra Rusya’daki Göçmenlik Ofisi’ne oturum izni için başvuru yapılabilir. Başvurunuz daimi oturum izni alamazsa geçici oturum izni alabilirsiniz.
Rusya geçici oturum izni için gerekli evrakları buradan öğrenebilir ve müşteri temsilcilerimizden daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Rusya Vize Merkezi irtibat numarası +90 (212) 970 05 72
Saygılarımızla,
Vize Merkezi
Merhaba, kız arkadaşım Rus vatandaşı önümüzde ki ay evleneceğiz. Kendisiyle 2 yıldır Türkiye’de yaşıyoruz. Sizlere sormak istediğim sorular var. Daha önce turistik vize ile seyahat ettim bu sefer ki durum farklı olduğundan dolayı nasıl yol almam gerektiğini bilmiyorum. Rusya aile birleşimi Türkiye’den yapılabiliyor mu? Sizler bu konuda yardımcı oluyor musunuz?
Merhaba aile birleşimi ile Rusya oturum vize olarak nitelendirilmektedir. Rus vatandaşı kişi ile evlilik gerçekleştirmeniz halinde Rusya’da uzun süreli ikame başvurusunda bulunabilirsiniz. Oturum vizesi (D vize) almak için ibraz etmeniz gereken bir takım evraklar vardır. Gerekli koşulları sağlayan kişiler uzun süreli oturum hakkı elde ederler.
Aile birleşimi Rusya için hem Türkiye’de hem de Rusya’da gerçekleştirmeniz gereken işlemler mevcuttur. İlk olarak Türkiye Cumhuriyeti yada Rusya Federasyonu evlendirme dairelerinde Rus vatandaşı kişi ile evliliğinizi gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Kişiler ilgili Diplomatik temsilciliklere evliliğe engel olmayan belgeleri sunmalıdır. Evlilik gerçekleştikten sonra oturum izni alınabilir. Rusya Konsolosluğu ilk etapta geçici oturum izni vermektedir. Aile birleşimi üzerinden aldığınız bu izinle Rusya Federasyonu Göç Bürosuna giderek uzun süreli oturum izni başvurusunda bulunabilirsiniz. İlk etapta maksimum 3 yıllık verilen oturum izinleri sonra ki süreçte uzatılabilmektedir.
Eş üzerinden aile birleşimi Rusya başvurusunda bulunmak istemeniz halinde Türkiye’den gerekli vize prosedürlerinin tamamlanması gerekecektir. Geçerli vize ile ülkeye giriş sağladıktan sonra yetkili temsilcilikleri müracaat ederek oturum izninizi alabilirsiniz. Aile birleşimi için gereken bir takım evraklar mevcuttur bunlar; pasaport, iki adet biyometrik fotoğraf, Rus vatandaşı eşin iç ve dış pasaportları, evlilik cüzdanı ve noter tasdikli çeviri vb. evraklar ibraz edilmelidir.
Rusya vizeleri veriliş amacına göre kullanılmalıdır. Henüz evlenmediğinizi belirtmişsiniz bu durumda ziyaret vizesi ile seyahat edebilirsiniz. Kız arkadaşınızın size barkodlu davetiye çıkartması gerekecek. Ancak evliliğinizi Türkiye’de gerçekleştirecekseniz eş üzerinden Rusya vizesi alabilirsiniz. Bu durumunda eşinizin mutlaka sizin soyadınızı taşıyor olması gerekir. Türk evlilik cüzdanız ve Rusça tercümesini ibraz ederek işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Seyahatinizin ardından aile birleşimi ile Rusya oturuma başvuruda bulunabilirsiniz.
Rusya aile birleşimi hakkında daha detaylı bilgi almak için +90 (212) 970 05 72 numaralı hattımız üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz. Vize Merkezi ülke uzmanlarımıza durumunuzu anlattığınız takdirde sizi bilgilendirerek vize konusunda yardımcı olacaklardır. Vize evrakları güncel koşullara göre değişiklik gösterebilmektedir. En doğru bilgi için çekinmeden arayabilirsiniz.
Saygılarımızla,
Vize Merkezi
Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.