Merhaba Mohammed bey, Vize Merkezi'ne hoş geldiniz. Resmi nikah olmadan evlilikle Türk vatandaşlığı hakkındaki sorunuzda size gerekli şekilde yardımcı olacağız. Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti içerisinde gerçekleştireceğiniz, evliliğinize bağlı tüm yasal işlemlerinizde resmi nikah sahibi olmanız gerekmekte. İmam nikahı ya da dini nikah, Türkiye’deki aile oturum izni, evlilik üzerinden vatandaşlık başvurusu vb. yasal işlemlerde geçerli değildir. Öncelikle eşinizle resmi nikah kıymanız gerekli. Sonrasında 3 yıl boyunca kesintisiz olarak aile ikameti ile Türk vatandaşlığına hak kazanabilirsiniz. Başvurunuz sonrası süreç yaklaşık 1 ile 2 yıl arası sürebilmektedir ve vatandaşlık başvurusu, tüm aşamalarında yakından takip edilmesi gereken bir başvurudur. Bu başvurunun şartlarına baktığımızda:
İlk olarak, bir Türk vatandaşı ile evlilik yapmış olmak, yabancı uyruklu kişiye doğrudan doğruya Türk vatandaşı olma hakkı doğurmamakta. Evlilik yapmış olmak, yabancı uyruklu kişiye ülkemizde ikamet etme hakkı dahi vermemekte. Bunların tamamı birbirlerinden ayrı yürütülen süreçlerdir ve doğru şekilde yönetilmelidir. Şu anda Türkiye'de hangi ikamet türü ile kaldığınızı belirtmemişsiniz, bir sonraki aşamanın belirlenmesi için ikamet türünüzün ne olduğu ve Türkiye'de neyle meşgul olduğunuz, geçiminizi nasıl sağladığınız gibi konular hakkında detaylı bilgi almamız gereklidir. Evlilik yolu ile Türk vatandaşı başvurusu yapma şartları 5901 Sayılı Vatandaşlık Kanununda madde 16'da düzenlenmiştir. İlgili kanunun metni gereğince, yabancı kişi, Türkiye vatandaşı eşi üzerinden vatandaş olabilmek istiyorsa aşağıda belirtilen şartlara uygun olması gerekmekte:
Yabancı uyruklu kişi, yukarıdaki şartları taşıması durumunda yerleşim yerlerinde bulunan nüfus müdürlüğü ya da valiliklere, ilgili vatandaşlık başvurularında bulunabilir. Başvurudan sonra Türk vatandaşı olan eşin vefat etmesi gibi bir durumda, yukarıda 2. sıradaki şart, yani eşlerin aile birliğinde yaşıyor olması şartı aranmamakta. Yabancı kişi eğer diğer şartları taşıyorsa, Türk vatandaşlığı kazanabilir. Bununla birlikte, evlenme ile Türk vatandaşlığı kazanan yabancı uyruklular, evliliğin iptaline karar verilmesi gibi bir durumda eğer evlenmede iyi niyetli iseler, ülkemiz vatandaşlığını muhafaza etmeye devam ederler.
Vize Merkezi olarak resmi nikah olmadan evlilikle Türk vatandaşlığı, Türk vatandaşlığının evlilik yoluyla kazanılması, Yurt dışından vatandaşlık başvurusu, çalışma izni Türk vatandaşlığı. Ev satın alarak Türk vatandaşlığı. Türkiye'de istihdam oluşturmak ve mevduat ya da fon & borçlanma araçları aracılığıyla. Sermaye ile yatırım ile, mülk ya da taşınmaz satın alımı ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı. Başvurusu yapma hakkının kazanımı süreci ve başvurunun tamamlanması takibi konusunda, tüm sürece dair uzmanlarımızla danışmanlık ve takip hizmeti vermekteyiz. Daha detaylı bilgi almak ve Türk Vatandaşlığının Genel Olarak Kazanılması işlemleri için bizlere 0212 706 61 59 numaralı telefonumuzdan ya da dilerseniz tüm diğer iletişim bilgilerimizden ulaşabilirsiniz. İyi günler dileriz.
Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.