Julian hanım merhabalar; öncelikle sitemiz hakkında yaptığınız güzel yorumlarınız için çok teşekkürler. Editörlerimiz bu konular için özel olarak çalışarak sizlere kaliteli içerik sunmak için çalışmaktalar. Başvuru süreçlerinden önce sizleri ikamet ve vatandaşlık süreçleri hakkında bilgilendirmek isteriz. Başvuru için vatandaşlık hakkını kazanmak adına 3 yıl aile ikamet iznine ara vermeden devam etmiş olmanız yeterli olmaktadır. Onun yanı sıra sizin durumunuzda olduğu gibi vatandaşlık başvurusu istemeyerek sadece süresiz ikamet isterseniz ister iseniz sizin durumunuzda bu da bir seçenek olmaktadır. Uzun dönem ikamet izni içerik olarak vatandaşlığa çok benzer olup birkaç noktada vatandaşlıktan ayrılmaktadır. Seçme-seçilme ve askerlik haricinde aslında tüm haklar vatandaşlık içeriği ile aynı olmaktadır.
Siz tercih olarak vatandaşlık değil uzun dönem seçtiğiniz için o kategori üzerinden ikamet izni başvurusu yapabiliriz. Başvuru işlemleri online süreç üzerinden yürütülmekte olup bu başvuru için ilk olarak gün sayımı işlemi yapılacaktır. Eğer gün sayımında ikametleriniz dahilinde ülkede geçirdiğiniz süre yeterli görülür ise o halde Türkiye uzun dönem ikamet izni başvurusu yapabiliyor olursunuz. Başvuru işlemleri İl Göç İdaresi sistemiz üzerinden online olarak yürütülmekte olup ilk kayıt ekranında devam etmek istediğiniz iletişim bilgisini seçiyor olmanız gerekmektedir. Bu iletişim bilgisi üzerinden paylaşılan bilgilerin size ait olduğunu teyit etmek adına teyit linki gelmekte olup onunla beraber başvuru adımlarını ilerleyebilecektir. Sonrasında ise karşınıza fotoğraf ekranı gelmekte olup son dönemde yapılan değişiklikler kapsamında fotoğraf büyük bir önem taşımaktadır.
Gereken kurallar dahilinde fotoğraf özellikleri de sağlandıktan sonra kişinin şahsi bilgileri etabına gelinmektedir. Bu kısımda da kişinin kendi ile ilgili pasaport bilgileri, pasaport düzenleme tarihi, başlangıç ve bitiş tarihleri sorgulanmaktadır. En önemlisi ise bu ekranda bir de pasaport bilgisi girilmekte olup bunun onay öncesi ekranda doğru olarak seçilmiş olması gerekmektedir. Sonrasında kişinin ülkedeki gelir durumu bilgileri doldurularak sigorta ekranına geçilecektir. Varsa kişinin devam eden sigorta bilgisi girilecek yok ise de yeni kesilen sağlık sigortasının poliçe bilgileri girilecektir. İkamet adresi ekranına gelindiğinde ise girilen adresin itinayla teyit ediliyor olması gerekmekte olup bu adres üzerinden işlem yapılacağından büyük önem arz etmektedir.
Türkiye uzun dönem online ikamet izni başvurusu etabında normal ikametler için süre belirtilen kısım bu başvuruda yer almamakta olup sınırsız ikamet izni başvurusu yapılmış olmaktadır. Sonrasında karşımıza randevu ekranı çıkmakta olup buradan kendiniz için en yakın göç idaresi üzerinden en yakın randevuyu seçebilirsiniz. Randevu günü yanınızda evraklarınız ile birlikte başvuruda seçtiğiniz il göç idaresinde bulunuyor olmanız gerekmektedir. Bunun sonrasında ise görevli vize memuru ile görüşme sağlayacak devamında da artık Türkiye uzun dönem ikamet izni onay sürecini bekliyor olacaksınız.
Türkiye uzun dönem ikamet izni başvurusu, ikamet izni uzatma ve vatandaşlık başvuru işlemlerinin tamamında uzman kadromuz ile danışmanlık vermekte olup bize ulaşabilirsiniz. Başvurularınız hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz Biz danışmanlık ofisimiz olarak sizlere yol gösterebilmek adına Antalya 0242 255 07 24, Ankara’da 0312 963 10 49, İzmir’de 0232 335 15 78, İstanbul’da 0212 706 79 67, Bursa’da 0224 322 06 46 dan size özel yol haritası talep edebilirsiniz.
Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.