Yabancıdan Ev Satın Alarak Türk Vatandaşlığı

Bilgi Sayfasına Dön
  • Amir 27 Oca 2021, 11:52
    Merhaba sayın ilgili benim yabancıdan ev satın alarak Türk vatandaşlığı konusunda sorularım var. 250 bin usd dolar tutarında ev almak üzerinden Türk vatandaşlığı başvurusunda evi satan kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gibi bir şart var mı? Veya yabancı kişiden de ev satın alabilirim mi? İşin doğrusu bu satıcı kişi benim uzaktan bir tanıdığım, aramızda herhangi bir şekilde aile bağı ya da akraba bağı yok. Kendisi uzun bir süre önce Türkiye’ye yerleşti ve emlak işi yapmaya başladı ve bu işi yaptığından ötürü ben dairemi kendisinden almak istiyorum. Sonrasında da Türk vatandaşlığı başvurusu yapmak istiyorum, bu konu hakkında beni bilgilendirebilmeniz mümkün mü? Bahsettiğim gibi içinde bulunduğumuz durumda herhangi bir şekilde yasadışı durum bulunmuyor, yalnızca kişi tanıdığım birisi ve Türk değil. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 27 Oca 2021, 11:52

    Merhaba Amir bey, Vize Merkezi’ne hoş geldiniz. Yabancıdan ev satın alarak Türk vatandaşlığı konusunda sormuş olduğunuz sorularınıza Taşınmaz Edinimi Usül ila Esasları üzerinden değerlendirme yaparak cevaplamaya çalışacağız. Türk vatandaşlığı kanunu uygulanmasına ilişkin yönetmelik hakkında bir de kılavuz bulunmaktadır. Özellikle taşınmaz işlemleriyle ilgili bu kılavuzda, tapu müdürlüklerinde yapılacak olan tüm işlemlerle ilgili usul ila esaslardan ayrıntılı bir şekilde bahsedilmekte. Bu kılavuzdaki G bölümünde, yabancı uyruklu kişiler arası işlemler şu ifadelerle açıklanır:

    “Satış işlemi veya satış vaadine konu olan taşınmaz veya taşınmazlar;
    1. Bölüm: Taşınmazın, yabancı uyruklu gerçek kişiler adına tapu sicilinde kayıtlı olmaması gerekli. Taşınmazı edinecek olan yabancı uyruklu kişinin eşi ila çocukları da dahil olmak üzere.
    2. Bölüm: Taşınmaz, taşınmazı edinecek olan yabancı uyruğa sahip gerçek kişinin kendisi, eşi veya çocukları tarafından 12 Ocak 2017 tarihinden daha sonra devredilmiş olmamalı. Fakat 12 Ocak 2017 tarihinin sonrasında yabancı uyruklu gerçek kişinin adına kayıtlı olan taşınmaz, Türk vatandaşı ya da şirketine devir edildikten daha sonra, başka bir yabancı gerçek kişi tarafından Türk vatandaşlığı kazanılması sebebi ile edinilebilir.
    3. Bölüm: Taşınmazı edinecek olan yabancı uyruğa sahip gerçek kişinin yöneticisi ya da ortağı olduğu şirketin tüzel kişiliği adına tapu siciline kayıtlı olmamalı.
    A) Taşınmaz satın alım yoluyla Türk vatandaşlığı kazanmış ve MERNİS kaydı ile “5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununu 12. maddesinin b bendi gereğince Türk vatandaşlığını kazanmıştır.” ifadesiyle açıklaması bulunan yabancı uyruğa sahip gerçek kişiler de, ilgili taahhüdünün kaldırılmasına kadar bu kapsam içerisinde yabancı kişi statüsünde değerlendirilir. Bu kişilerin, ilgili taahhüdün süresi boyunca, taahhütlü mülklerinin satışının yapılması mümkün değil. Taahhüt süresi boyunca, bu kişilerin (eğer mevcut ise) taahhüt içermemekte olan mülklerini; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kazanmak gibi bir amacı olmayan yabancı kişilere ya da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına satışı mümkün. Fakat Türk vatandaşlığını kazanmak amacıyla mülk elde etmek isteyen yabancı uyruğa sahip gerçek kişilere satışı ise mümkün değil.

    Diğer Şartlar...

    •Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından izin alarak çıkan (Mavi Kart sahibi) kişiler, bu kapsamda yabancı gerçek kişi statüsünde değerlendirilmemekte.
    •Türk vatandaşlarının, aynı anda başka bir ülke vatandaşlığının da bulunması gibi bir durumda (çift uyruklu kişiler) yapılacak olan tüm işlemlerde kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı esas alınacaktır.”

    Bu yukarıdaki şartlar altında, sizden, taşınmazı satın alacağınız kişi ila taşınmazın durumu ile ilgili daha net bilgiler aldıktan sonra uzmanlarımız, başvurunuzu gerçekleştirmek amacıyla size en iyi şekilde destek olacaktır.

    Lütfen dikkat, buradaki bilgiler 5901 sayılı ve 7 Aralık 2018 tarihli Türk vatandaşlığı kanununun uygulanmasına ilişkin yönetmelik ila Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık kanununun uygulanmasına ilişkin yönetmeliğin taşınmaz işlemleri kılavuzu üzerinden paylaşılmaktadır, cevabımızdaki ifadeler kanunların ve kılavuzun birebir alıntısı değildir. Yalnızca tarafımızca yorumudur. Ayrıca kanunların ve tapu işlemlerinin uygulanmasında işlem esnasında farklılıklar olabilir. Şahsi durumunuzla ilgili net bilgi, işlemlerinizi başlatmak istediğiniz takdirde uzmanlarımız tarafından daha detaylı bir şekilde verilecektir.

    Vize Merkezi olarak Yabancıdan ev satın alarak Türk vatandaşlığı, istisnai olarak türk vatandaşlığı kazanımı, ev alarak Türk vatandaşlığı. Devlet fon & borçlanma araçları aracılığıyla başvurular, yurt dışından Türk vatandaşlığı başvurusu. Vekaletle Türk vatandaşlığı başvurusu, evlilik ve çalışma yöntemleriyle Türk vatandaşlığı, sermaye yatırımı ile, uzun süreli çalışma izniyle Türk vatandaşlığı, gayrimenkul ya da taşınmaz satın alımıyla. Türkiye'de şirket kurarak 50 kişilik istihdam oluşturmakla ve mevduatlarla. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı başvuru hakkı kazanımı ve başvurunun başlatılması, takibi, tamamlanması noktalarında, tüm süreç boyunca uzmanlarımızla danışmanlık ve takip hizmeti veriyoruz. Daha detaylı şekilde bilgi almak için ve taşınmaz ile vatandaşlık işlemleri için bizlere 0212 706 61 59 numaralı telefonumuzdan ya da dilediğiniz takdirde tüm diğer iletişim bilgilerimizden ulaşabilirsiniz. İyi günler dileriz.

    yabancıdan ev satın alarak türk vatandaşlığı

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp