Vize Merkezi Yunanistan vize departmanı, göçmenlik ve göçmen olmayan tüm Yunanistan vize türlerinde yani Yunanistan vize işlemleri için danışmanlık hizmeti veren bir kuruluştur.
Vize Merkezi olarak, Yunanistan vizesi başvuru işlemleriniz hakkında başından sonuna dek her konuda danışmanlık veriyoruz. Yunanistan Schengen Vize başvurularınızda gerekli olacak durumunuza uygun olan ve en güncel evrak listesi için Yunanistan Vize Merkezi’ni arayın, Yunanistan Vize Uzmanlarımız, ihtiyacınız olan 2024 Yunanistan vize evrak listesi ve vize ücreti hakkındaki teklifi e-posta yoluyla size göndersinler.
Yunanistan, ülkeye gelmek isteyen Türkiye vatandaşlarından, sınırları içerisine girebilmeleri için vize alma zorunluluğu getiriyor. Avrupa Birliği’ne üye ülkelerden olan Yunanistan, Schengen’e üye olan ülkelerin vatandaşları dışında kalan vatandaşlara; dâhil olduğu Schengen Anlaşması kuralları çerçevesinde vize veriyor.
Yunanistan seyahati yapmayı planlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, seyahatlerini gerçekleştirebilmeleri için Yunanistan’a vize başvurusunda bulunmaları gerekir. Bu talepleri ise sadece bu konu ile ilgili yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri veya akredite olarak kayıtlı olan turistik seyahat acenteleri tarafından, Yunanistan Konsolosluğu'na iletilir. Yunanistan’ın talep ettiği tüm vize çeşitleri ile ilgili hizmet veren Vize Merkezi, en kısa sürede talep edilen Yunanistan vizesinin alınmasına yardımcı olur.
Türkiye’de bulunan Yunanistan Konsoloslukları/Büyükelçilikleri, Yunanistan vizesi ile ilgili tek karar verme yetkisinde olan kurumlardır. Yunanistan vizesi almak için talep edilen evrakları ve diğer şartları sadece bu temsilcilikler belirler.
Türkiye’den bu ülkeye gitmek isteyen umuma mahsus pasaport sahipleri için vizelerle ilgili kararlar, Yunanistan’ın Türkiye’de bulunan temsilcilikleri tarafından değerlendirilir. Bu kurumlar, seyahat sebebine göre talep edilen vize çeşitleri ile ilgili takip edilmesi gereken aşamalar, hazırlanması gereken evraklar ve diğer gereksinimler eksiksiz bir şekilde kendisine sunulduktan sonra kararını verir.
Yunanistan Schengen vizesi nedir açıklamadan önce viz nedir onu açıklayalım. Yabancı ülkeler uyguladıkları vize rejimleri çerçevesinde, farklı yabancı ülkelerin vatandaşlarına farklı vize taleplerinde bulunabilir. Vize, temel olarak bir ülkenin sınırları içerisine giriş hakkı tanıyan bir izin belgesidir. Bu sayede ülkenin güvenlik ve göç gibi durumları kontrol altına alınır. Yunanistan’ın, bu izin belgesini yabancılara verirken farklı uygulamaları bulunur.
Avrupa Birliği’ne (AB) üye ülkelerden biri olan Yunanistan, ayrıca Schengen Anlaşması ismi verilen bir sözleşmeyi de imzalamıştır. Bu anlaşmaya taraf olan ülkelerin vatandaşları, kendi aralarında vizeye ihtiyaç olmadan seyahat edebilme, yaşama ve çalışma hakkına sahip olurlar. Bu nedenle, anlaşmaya dahil olmayan ülke vatandaşlarının bu bölgede yer alan bir ülkeye seyahat edecekleri zaman Schengen vizesi almaları gerekir. Türkiye vatandaşlarının da Yunanistan’a gidebilmek için seyahat amaçlarına göre bir vizeye başvurmaları gerekir. Yunanistan Schengen vizesi talep edilirken başvuru sahibinden, bazı ortak kuralların tamamlanması istendiği gibi, ülkeye özgü bazı şartların da karşılanması istenebilir.
Yunanistan Vize Merkezi üzerinden başvuru yapabileceğiniz bir Schengen üye ülkesidir. Yunanistan vize başvurusu için konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş bir kurum olan Vize Merkezi ile başvuru yaptığınızda tüm vize adımlarında birebir danışmanlık alarak bu süreci rahat ve kolay şekilde tamamlayabilirsiniz.
Vize Merkezi’nden gerçekleştireceğiniz Yunanistan vize başvurularında takip edeceğiniz adımlar aşağıda sıralanmaktadır.
Pasaportunda KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) damgası olan kişilere Yunanistan Konsolosluğu, ülkesine giriş izni ve Yunan Schengen vizesi vermemektedir. Daha önceden KKTC’ye giriş yapan ve Yunanistan’a seyahat etmek isteyen vatandaşların, Yunanistan’a vize alabilmeleri ve buraya seyahat edebilmeleri için pasaportlarını değiştirmeleri gerekmektedir.
Yunanistan vizesi türleri farklılık göstermektedir. Yapılan vize başvuruları tek türde olmaz. Hangi vizenin talep edilmesi gerektiğini ise istekte bulunacak kişinin seyahat amacı belirler. Yunanistan’a yapılacak vize başvurularında da bu durum geçerlidir.
Örneğin ülkenin kültürel ve tarihi değerlerini görmek isteyenlerin, Yunanistan turistik vize başvurusunda bulunmaları gerekir. Bir fuara katılacak olanların ise Yunanistan ticari vize için başvurmaları daha doğru olacaktır. 90 güne kadar olan vizelere dâhil olan bu iki vize dışında da, kısa süreli vize kategorisine dâhil olan başka vize çeşitleri bulunur. Bunların her biri, başvuru sahibinin ülkeye giriş amacına uygun olması şartıyla verilir. Yunanistan’da yaşayan bir akrabasını ziyaret edenlerin başvurabildiği Yunanistan aile ziyaret vizesi ile kültürel, sportif veya konferans tarzı bir etkinliğe gidecekler ve ülkede kısa süreli bir eğitime katılacak olanların, kendilerinden istenen vize türlerine göre vize talebinde bulunmaları istenir.
Yunanistan’da daha uzun süre konaklaması gerekenler içinse ayrı vize uygulamaları bulunur. Eğitim görmek, çalışmak veya yaşamak için Yunanistan’a gidecek olanların D vizesi, yani 90 günden fazla ülkede kalma hakkı tanıyan izin belgesi için başvurmaları gerekir.
Yunanistan vize başvurusu yapmak isteyen kişilerin tamamlaması gereken süreçler arasında Yunanistan vize randevusu 2024 yılında alma işlemi de yer alır. Başvuran kişilerin Vize Merkezi aracılığıyla vize başvurusu yapmasının ardından zorunlu evraklar hazırlanır. Daha sonra kişiler Schengen kuralları gereği 2014 yılı ve sonrasında biyometrik verilerini ve parmak izlerini beyan etmediler ise bu verilerin sisteme kaydının yapılması işlemini gerçekleştirmelidir. 2014 yılından önce verilen parmak izi bilgileri yeni başvuruda kabul edilmemektedir. 2014 yılı ve sonrasında parmak izi verildiyse bilgiler 5 yıl süreyle vize başvuru merkezi tarafından saklı tutulacağı için yeniden kayıt işlemi yapılmasına gerek olmamaktadır.
Biyometrik verilerin kayıt işlemi konsolosluk tarafından yetkilendirilen vize başvuru merkezleri üzerinden yapılır. Kayıt işlemi için vize başvuru merkezinden seyahat tarihine ve başvuru merkezinin yoğunluk durumuna göre bir randevu günü ve saati alınır. Yunanistan vize başvurusu yapan kişi belirtilen gün ve saatte şahsen randevuya gelerek biyometrik kayıt işlemlerini gerçekleştirmelidir. Vize başvuru merkezi istisnai durumlar dışında randevusuz işlemleri kabul etmemektedir. Ayrıca başvuran kişiler kurumun belirttiği gün ve saat diliminde randevuda bulunamazlarsa işlemleri yapılmayacak ve yeniden randevu alınması gerekecektir.
Vize randevuları konsolosluğun resmi tatil günlerine ve yoğunluk dönemlerine göre değişkenlik gösterebileceği için vize randevularının seyahat tarihinden en az 1 ay, en fazla 3 ay öncesinden alınması vizenin zamanında çıkabilmesi açısından avantajlı olacaktır. Yunanistan vize başvurusunda 12 yaş altı çocuklar vize randevu işlemlerinden muaf tutulmaktadır.
Yunanistan vize randevusu 2024 yılında alma işlemi öncesinde titiz bir vize başvuru hazırlığı yapılması gerekmektedir. Yunanistan vizesi işlemleri için evrakların hatasız ve eksiksiz şekilde hazırlanması, başvuru dosyasının detaylı olarak oluşturulması vizenin olumlu sonuçlanması açısından çok önemlidir. Vize Merkezi vize başvurusu, vize randevusu ve diğer tüm vize süreçlerinde baştan sona sizlere eşlik ederek profesyonel ekibiyle zaman kaybetmeden ve kolay şekilde çözüm almanız konusunda yardımcı olmaktadır.
Yunanistan vize başvurusu 2024 yılı için bir vize başvurusunda bulunulurken tespit edilmesi gereken ilk husus, seyahatin hangi sebepten dolayı yapılacağı ile ilgilidir. Bu karar verildikten sonra ilgili vize için başvuru süreci başlatılır. Zira gezinin ticari veya tatil amaçlı olması, hazırlanması gereken belgeleri de belirler. Yunanistan Konsolosluğu resmi internet sayfasından veya hizmet alınan Vize Merkezi gibi kurumların yönlendirilmesiyle talep edilen tüm gerekli belgeler hazırlandıktan sonra, Yunanistan vize başvuru formu ile birlikte başvuru dosyası da, yetkili acenteye önceden randevu alınarak teslim edilir. Zira vize başvuruları direkt şahıslar tarafından, Türkiye’deki Yunanistan temsilciliklerine iletilememektedir. Teslimat sadece yetkili aracı kurum tarafından, değerlendirilmesi amacıyla konsolosluklara iletilir. Yunanistan vizeleri ile ilgili tek karar mercii olan bu temsilcilikler, verdikleri karar sonrasında pasaport ve şahsi orijinal belgeleri de bu başvuru merkezleri aracılığı ile başvuru sahibine geri iletir.
Her türlü Yunanistan vize başvurusu 2024 yılı ve sonrası için yetkilendirilen aracı kurumlarla Türkiye’deki resmi ülke temsilciliklerine yapılır. Her birinin sorumlu olduğu farklı bölgeler olduğu için kapsama alanları dışından gelen başvuruları kabul etmezler. Türkiye’de dört Yunanistan temsilciliği bulunur. Bunlar Yunanistan Ankara Büyükelçiliği, Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu, Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu ve Yunanistan Edirne Konsolosluğu’dur.
Yunanistan vizesi için gerekli evraklar her vize türü için farklıdır. Ancak geçerli bir pasaport olmadan, vize başvurusu yapma imkânı bulunmaz. Nüfus cüzdanı fotokopisi, yolculukta beklenmeyen acil durumlarda tedavi masraflarını karşılayabilecek seyahat sağlık sigortası, istenen ölçülerde çekilen biyometrik fotoğraflar, mali yeterlilik beyanı, elbette yolculuk ve konaklama başlangıç ile bitiş tarihleri her vize türü için talep edilen standart evraklar olarak tanımlanabilir. Bunların dışında, başvuru sahibinin mesleğine göre konsolosluğa sunulması gereken belgeler de bulunur. Fakat bunlar, başvuru sahibinin seyahat nedenine ve mesleğine göre değişebilir. Örneğin kısa süreli bir iş görüşmesi için Yunanistan vizesi talep edilirken, görevlendirmeyi yapan işyeri sahibi çalışanının hangi amaçla ülkeye gitmesi gerektiğini belirtmesi ve iş yeri sahibi olduğunu kanıtlaması istenir. Ayrıca Yunanistan aile ziyareti vizesi ile Yunanistan öğrenci vizesi gibi talep türlerinde, karşı ülkedeki ilgili yerlerden davetiye alınması da istenir.
Yunanistan vize türleri için gerekli güncel bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.
Yunanistan vize başvuruları da dâhil olmak üzere tüm vize başvuruları için hazırlanacak belgelerin talep edilen şekilde olması gerekir. Evrakların gerekli yerlerden onaylanması için bazılarının yetkili birimlerce imzalanmış ve kaşe ile damgalanmış olması gerekebilir. Önemli olan diğer bir ayrıntı ise evrakların içeriklerinin doğru olmasıdır. Zira talep edilen bu bilgiler, Yunanistan Konsolosluğu’nun kişi hakkında karar vermesini sağlar. Doğru bilgilerin, eksiksiz olarak verilmesi ise başvurusu yapılan vizenin onaylanmasını sağlar. Yanlış veya eksik bilgi ise vize talebinin reddedilmesine neden olur. Kurumlar tarafından sağlanacak olan bazı resmi evrakların antetli kâğıda hazırlanması gerekebilir.
Yunanistan vizesi başvurusu için davetiye isteniyorsa, Yunanistan’daki ilgili kurum tarafından hazırlanıp, onaylatılıp vize başvuru dosyası için başvuru sahibine gönderilmelidir. Elbette tüm evrakların güncel olması da, konsolosluk tarafından istenen önemli şartlardan biridir. Üç aydan eski olan belgeler, vize başvuru dosyasına eklenmemelidir.
Yunanistan’a seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sıkça yönelttiği sorulardan biri de “Yunanistan vizesi nasıl alınır?” sorusudur. Yunanistan vize başvurusu yaparken başvuru sahiplerinin yerine getirmesi gereken bazı şartlar bulunmaktadır. Bunlar aşağıdaki şekilde sıralanmaktadır.
Yazımızda “Yunanistan vizesi nasıl alınır?” sorusunu ana hatlarıyla yanıtladık. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak ve Yunanistan vize başvuru işlemlerinizi başlatmak için Vize Merkezi ofislerimizi arayabilirsiniz. Tecrübeli kadromuzla tüm vize işlemlerinizde sizlere yardımcı olmakta ve vize sürecinizi rahat geçirmenizi sağlamaktayız.
Yunanistan vize başvuru formu başvuru belgeleri arasında önemli bir konuma sahiptir. Yunanistan vizesi için yapılan başvuruların olumlu sonuçlanması için pek çok belgenin temin edilmesi gerekir. Bu belgelerin tümü ise Yunanistan Schengen vize başvuru formunda özetlenir. Tüm Schengen ülkeleri için standart bir şekli olan vize formu, ülkenin kendi dilinde hazırlanır ancak üzerinde Türkçe açıklamalar da bulunur. Başvuru formundaki yazılar, büyük harflerle yazılır. Başvuru formunda yazılan bilgiler ile sunulacak belgelerde yazan bilgilerin birbirine paralel olması ve birbirini desteklemesi gereklidir. Aksi durumda, bilgilerde ve belgelerde tutarsızlık oluşur. Bu da, vize başvurusunun reddedilmesine sebep olur. Kişisel bilgilerden çalışma durumuna kadar, vize talep nedeninden, varsa davet eden kuruma kadar pek çok bilginin yer aldığı form resmi bir belge niteliği taşır. Yunanistan vizesi başvurusu için başvuru sahibi, attığı imza ile yazdıklarını ve verdiği bilgileri onaylamış olur. Ayrıca form üzerinde, fotoğraf kısmına eklenecek olan resmin de talep edilen standartlarda olması gerekir. Bu belgeye, Vize Merkezi’nden ulaşılabilir.
Vize başvuru dosyasının, Türkiye’deki Yunanistan temsilciliğine sunumu bir dilekçe ile desteklenmelidir. Konsolosluğa hitaben yazılması gereken Yunanistan vize başvuru dilekçesi, seyahat edecek olan kişi ile ilgili temel bilgiler, ülkeye gidiş ve dönüş tarihleri, hangi amaçla gittiği, masrafların kimin tarafından ve nasıl karşılanacağı gibi bilgiler yer almalıdır. Başvuru sahibi, görevli olarak Yunanistan’a gidecekse dilekçe, bu görevlendirmeyi yapan iş yeri tarafından hazırlanmalı ve imzayla onaylanmalıdır. Bireysel dilekçelerde ise şahıs kendi imzasını atmalıdır. Dilekçede ayrıca gezi bitiminde kendi ülkesine dönüleceği de ifade edilmelidir.
Yunanistan vize başvurularında başvuran kişiler Yunanistan vize ücreti 2024 yılı güncel tutarını ödemekle yükümlüdürler. Bu ücret Yunanistan Konsolosluğu’nun vize bölümü tarafından belirlenmiş vize harç bedelidir ve makbuzu Yunanistan vize başvurusu için hazırlanması zorunlu evraklar arasına eklenmelidir.
Yunanistan vize harç bedeli dışında vize başvurusu esnasında ödenmesi gereken farklı ücret kalemleri de bulunmaktadır. Yetkili bir aracı kurum vasıtasıyla başvuru yapıyorsanız kurum hizmet bedelinin yanı sıra biyometrik işlemlerin ücreti ve kargo masrafları da ödenecek ücretlere dahil olmaktadır.
Yunanistan için ödenecek vize ücretleri; başvuru sahiplerinin yapacağı seyahat ve başvuracakları vize türüne ve vizenin süresine göre de değişiklik göstermektedir. Turistik, ticari, aile ve arkadaş ziyareti, eğitim vizesi gibi farklı vize türlerinin ücret bedelleri de farklı olmaktadır. 12 yaş altındaki başvuru sahipleri vize harç bedelinden muaf tutulmaktadır. Başvuru sırasında ödenen vize ücreti, vizenin reddedilmesi ya da olumsuz sonuçlanması durumunda iade edilmemekte; yeniden başvuru yapıldığında ücretin tekrar ödenmesi gerekmektedir.
Yunanistan’a kapı vizesi, gemici vizesi ve şoför vizesi gibi farklı vize türleriyle de seyahat edilebilmektedir. Tüm bu vize türleri için ödenecek vize ücretleri de farklılık göstermektedir. 2024 yılı için belirlenmiş olan vize ücretleri Euro cinsinden tahsil edilmekte ve vizeye başvurulan dönemdeki kur değeri tutara etki edebilmektedir. Ödenen vize ücretinin sadece Yunanistan vizesini kapsadığını da önemle hatırlatmak isteriz.
Yunanistan vize ücreti başvurulan vize türüne ve talep edilen seyahat süresine göre değişiklik gösterdiği için bu noktada konsolosluklar tarafından yetkilendirilmiş güvenilir danışmanlık firmalarından biri olan Vize Merkezi ile süreci ilerletmeniz işlemlerinizin kolay ve hızlı sonuçlanması açısından avantajlı olacaktır. Alanında tecrübeli vize uzmanlarımızla iletişime geçtiğinizde Yunanistan vize ücreti 2024 yılı güncel bilgisini alabilir; Yunanistan vize başvurusu sürecini başlatabilirsiniz. Ayrıca vize ile ilgili tüm sorularınız için Vize Merkezi ofislerimizle iletişime geçebilir ve ücretsiz bilgi alabilirsiniz.
2014 yılının Eylül ayından itibaren Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Schengen bölgesinde yer alan ülkelere seyahat edecekleri zaman, vize talebinde bulunduklarında bazı biyometrik verileri paylaşmaları da zorunlu kılınmıştır. Biyometri verileri, zorunlu parmak izini ve fotoğrafı kapsamaktadır.
Vize Bilgi Sistemi’nin amacı (Visa Information Systems-VIS) amacı vize başvuru sürecini basitleştirmek, belge sahteciliğinin ve kimlik hırsızlığının önüne geçmektir.
Vize Bilgi Sistemi (Visa Information System-VIS) ile alınan parmak izleri beş yıl geçerliliğini korur. Ancak konsolosluk, bir sonraki vize başvurunuzda ya da sınır polisi, ülkeye girişinizde sizden, yeniden parmak izi talebinde bulunabilir. Bu durum, ülkenin inisiyatifinde olan bir konudur. Bu sistem sayesinde, kimlik hırsızlığı ve belge sahteciliğinin önlenmesi de hedeflenir. Daha önce parmak izi vermeyenlerin şahsi olarak bu işleme katılması gerekirken; Yunan vizesi için fiziksel olarak parmak izi veremeyecek durumda olanlar, 12 yaşın altındaki çocuklar ve resmi bir davet ile Yunanistan’a gidenler, bu işlemden muaf olurlar.
Yunanistan vize başvurusunda biyometrik olması gereken bir diğer bilgi ise başvuru sahibinin fotoğrafıdır. Renkli, çerçevesiz ve beyaz fonlu olması istenen vize başvuru fotoğraflarında yüz yüzde 70-80 alan kaplamalı ve 3.5 x 4.5 santimetre boyutlarında olmalıdır. Başvuru sahibinin en güncel halini göstermesi açısından son altı (6) ayda çekilmiş olması gereken fotoğraftaki başvuru sahibi, şapka veya renkli camlı gözlük kullanamaz. Vize başvurusunda bulunacak kadın adaylara, başörtü takmaları izin verilse de yüzün ana özelliklerinin görünmesi şartı konulmuştur.
Konsolosluk tarafından, farklı vize türleri için farklı belgeler talep edilir. Bunlardan bazıları içinse davetiye olmadan başvuru yapılamaz. Örneğin Yunanistan aile ziyaret vizesi için bu ülkenin vatandaşı olan veya oturum hakkı bulunan bir kişinin vizeye başvuran kişi adına bir davetiye göndermesi gerekir. Aynı şekilde Yunanistan öğrenci/Erasmus vizesi, Yunanistan ticari vize, Yunanistan çalışma vizesi gibi türler için de geçerlidir. Davetiyeler eğer bir kurum tarafından hazırlanıyorsa mutlaka şirketin antetli kağıda yazılmış olması istenir. Bu belgenin ayrıca davet eden kişi tarafından imzalanmış ve gerekirse kaşe ile onaylanmış olması gerekir. Elbette ilgili yerel resmi bir kuruma da sunulup, onayının alınması da zorunluluklar arasında bulunuyor.
Türkiye’ye, özellikle de Ege Denizi’ne yakınlıkları nedeniyle Yunanistan’ın adaları için günübirlik seyahat fırsatı hep merak edilen konular arasında bulunuyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Yunan Adaları’na girişleri için seyahat tarihinden itibaren en az altı (6) ay geçerli bir pasaportları ve geçerli bir Schengen vizelerinin olması gerekir. Bu şartların dışında, yeşil ve gri pasaportu olanlar en az altı ay geçerli olan pasaport ile vizesiz giriş yapabilir.
Yunanistan’ın Ege’ye yakın adaları için geçerli olan uygulama ile Schengen vizesi olmayan ancak adalara 15 günlük giriş izni veren tek giriş ve çıkışlı bir Yunanistan vizesi de bulunuyor. Bu vize ile Samos, Rodos, Midilli, Kos, Meis ve Sakız Adaları’na gidilebiliyor. Bu giriş vizesi dört iş gününde hazır olur ve çok daha az evrak hazırlanarak alınabilir. Bu evraklar ise en az altı ay geçerli olan pasaport, iki adet biyometrik fotoğraf, elektronik vize başvuru formu, eğer seyahat bir günden fazla sürecekse konfirmasyonlu otel rezervasyonu formu, gidiş ve dönüş gemi bileti, Yunan vizesi için başvuru sahibinin güncel banka hesap cüzdan fotokopisi ve ülkeye gidişte bekleme süresi ile ilgili yolcu beyanı evraklarıdır. Bu konuda daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Yunanistan vizesi reddi başvuru yapan kişilerin en dert ettiği konudur. Yunanistan vize başvurularında pek çok ret nedeni olabilir. Örneğin eksik bir belge, yanlış doldurulmuş form, hatalı çekilen fotoğraf, birbirileriyle tutarsız bilgiler, yetersiz gelir beyanı veya hasarlı, gereklilikleri karşılamayan pasaport vizenin verilmemesine neden olabilir. Bunun gibi nedenler dışında ilgili Yunanistan Konsolosluğu değerlendirmesinde başvuruyu inandırıcı bulmaması ve potansiyel mülteci şüphesi gördüğünde de vize başvurularına olumlu cevap vermez. Ret kararı alınınca eksikler giderilerek tekrar başvuru yapmak gerekir. Daha önceden ret aldıysanız; bu sefer işinizi şansa bırakmayıp, bu konuda Vize Merkezi’nde profesyonel destek alabilirsiniz.
Yunanistan için talep edilen farklı vize türlerinin geçerlilik süreleri hakkında tek karar mercii, Türkiye’de başvuru yapılan Yunanistan Konsolosluklarıdır. Bu temsilcilikler ayrıca, verilecek olan vizenin kaç giriş hakkının olacağını da belirler.
Yunanistan vizesi için başvuru sürecinin, seyahat başlangıç tarihinin en geç 15 gün öncesinde yapılması tavsiye edilir. Ancak aksilik çıkma ihtimaline karşı çok daha önceden de başvuru yapılabilir. Herhangi bir sorun olmadığı durumlarda Yunanistan vizesi yaklaşık 7-10 gün içinde çıkar.
Başvurudan sonuçlanma sürecine kadar Yunanistan vize işlemlerinde dikkat edilmesi gerekenler aşağıda yer almaktadır.
Vize Merkezi Yunanistan vize işlemlerinde dikkat edilmesi gerekenler ve vize başvurularınızda uzman kadrosu ile danışmanlık vermekte ve süreç boyunca sizlere eşlik etmektedir. Ancak konsolosluğun aldığı vize kararlarında Vize Merkezi’nin herhangi bir etkisi ya da yaptırımı bulunmamaktadır. Vize Merkezi uzmanlarımıza bu hattan ulaşabilirsiniz. 0212 970 04 52
320 sorudan en popüler 5 soru görüntüleniyor. Tüm soruları göster
Merhabalar, Yunanistan turistik vize randevusu almak istiyorum, bu nasıl yapılıyor? Randevuyu telefondan alabiliyor muyuz? Randevu nasıl oluşturulmakta, randevuyla seyahat tarihi arasında en az ne kadar olmalıdır? Bilgi rica edilir.
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhabalar önümüzdeki ay bir seyahat planım vardır. Yunanistan turistik vize kaç günde çıkar? Başvuru için ne zaman işlemlere başlamalıyım, bana bilgi verir misiniz? Evraklarımı hazır getirsem ve başvursak kaç günde sonuç alırım? Desteğiniz rica olunur, kolaylıklar dilerim.
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhabalar, Yunanistan turistik vize ücreti kısmında destek almak istiyorum farklı fiyatlar gördüm. Ben, eşim ve 3 yaşındaki oğlumla başvuru yapacağım, ücretlendirme nasıl olacaktır? Bilgi vermenizi rica edeceğim sizden, kolaylıklar dilerim.
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhabalar Yunanistan seyahatim var bunun için vize işlemi yapmak isterim. Yunanistan ticari vizesi için gerekli evraklar kısmında başvuru formu için siz mi destek veriyor musunuz? Bu formda nelere dikkat edilmeli; form. evrak kısmında zorunlu mudur? Sadece randevu için mi destek sağlıyorsunuz?
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhabalar yapacağım seyahat için nasıl bir başvuru yapmalıyım? Yunanistan ticari vize randevusu için başvuruyu nereden yapacağım? Firmam fuara gönderecek işlem için çalıştığım firmanın hangi evrakları sunması gerekiyor? Benim şahsi banka hesabıma ihtiyaç duyulur mu? Randevu kaç günde alınır, randevuya kaç gün kala evrak getirmem gerekecektir?
Cevabı Görüntüle Yorum EkleAlanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.
Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.