Bulgaristan oturum izni ile evlilik

Bilgi Sayfasına Dön
  • H. Karakaş 18 Tem 2017, 22:59
    Merhaba, Evlilik nedeniyle eşim üzerinden geçen sene D vizesi İstanbul Bulgaristan Başkonsolosluğundan D vizemizi alarak Bulgaristan Plovdiv fdeki yabancılar şubesine başvurarak oturum başvurusunda bulunduk. 1 yıllık geçici oturum verildi. Bu sene tekrar oturum iznimi uzatmak için başvuru yapacağım. Uzatmak için gereken evrakları öğrenebilir miyim? Ayrıca bgde yaptırılması gereken çeviri ve noter hizmetlerini siz hangi ücret karşılığında yapıyorsunuz, evrak başına maliyet nedir ve de ne kadar sürede çeviri tamamlanıp Sofyada onaylanıp Türkiye de bize teslim edilir? Geri bildiriminiz için teşekkürler, Saygılarımla Hafize Karakaş
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 18 Tem 2017, 22:59

    Bulgaristan dan Oturum kartı aldıktan sonra ayrıca Türkiye'deki Bulgaristan Konsolosluğu'ndan vize almanıza gerek yoktur.

    Bulgaristan Oturum izninizin bitimine 20 gün kala, hala  Plovdiv de ikamet ediyorsanız, Plovdiv deki "Yabancılar şubesinden" (otdel migratsiya) dan oturum uzatması yapabilirsiniz.

    Ayrıntılı bilgi için Bugaristan evlilik oturum izni sayfamızı ziyaret edebilir veya kişisel durumunuzu izah ederek +90 (212) 970 05 22 numaralı hattımızdan müşteri temsilcimizden bilgi alabilirsiniz. 

    Bulgaristan Evlilik Yoluyla Oturum İzni Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

    1- Bulgaristan da yapılmış 1 yıl geçerli Seyahat Sağlık sigortası

    2 - Bulgaristan Evlilik Cüzdanı.

    3 - Apostilli Sabıka kaydı Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı'ndan tasdik ettirilerek Bulgar Yeminli Tercuman tarafından tercüme edilecek.

    4 - 2 adet biometrik fotoğraf (35x45 mm ebatlarında, güncel, beyaz fon üzeri)

    5 - Yapılacak taahhütnameler (Bulgaristan'dan noter tasdikli)

    a) Türk eşin bakım ve masraflarını karşılayacağını ve oturacakları adresi beyan eden taahhütname. 

    b) Her iki eş tarafından evliliğin sahte olmadığına ve birlikte yaşadıklarına dair taahütname. 

    6 - Türk eş adına herhangi bir Bulgar bankasından hesap açtırılmalı ve hesabınızda minumum 2900 Euro olmalıdır.

    7 - Bulgar Kimlik Kartı (Liçna kart) veya Bulgar Pasaport fotokopisi. 

    8 - Pasaport (En az 2 yıl geçerli).

    9 - Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Aile bilgilerini içerir, kaşe ve imzalı).

    10 - Bulgaristan Kira Kontratı (Bulgaristan noter onaylı).  Ev sahibinden taahutname

    Saygılarımızla,

    Bulgaristan Vize Merkezi,

    Evrim N. 

     

     

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Y 20 Mar 2018, 21:51

    Merhabalar, Türk vatandaşıyım ancak Bulgaristan'da okudum ve sonrasında da oturumumu uzattım. Bu ay evlenmek için Türkiye'ye geldim ve eşimin soyadını aldım. Kimlik kartım değiştiği için pasaportumu da yenilemem gerek. Henüz oturum iznim bitmedi. Tekrar Bulgaristan'a girmeden önce pasaportumu yenileyeceğim için sınırda ve sonrasında sorun çıkmaması için liçna kartamı Türkiye'deki Bulgaristan Konsolosluğu'nda yenileme şansım var mı? Şimdiden çok teşekkürler.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • H. Suavi Tüfekçioğlu 21 May 2018, 15:39

    Tekrar oturum iznini uzatmak için bir önceki cevapda yazılan evraklar yine gerekiyor mu ?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Nebahat 29 Ağu 2018, 13:52

    Merhaba ,bende 26.03.2018 de gecici lişna karta aldım, yenileme için gereken evraklar nelerdir?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • İsmail 18 Eyl 2018, 12:54

    Merhaba benimde liçna kartamı uzatmam gerek evlilik üzerinden yukarıda yazdığınız evrakların hepsini yaptırmak zorunlu mu? Elimizde olanların fotokopileri yeterli olur mu? Teşekkürler

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • S. Ar 18 Kas 2018, 16:18

    Merhaba.Eşim ile 4 yıldır evliyiz. Bir çocuğumuz da var.Eşim için geçtiğimiz yıl, 1 yıllık oturum aldık. Şimdi oturum süresi doluyor.Bundan sonra vatandaşığa başvurabilir miyiz yoksa tekrar oturum mu uzatacağız? 1. Sorum:Vatandaşlığa başvuracaksak hangi evraklar gereklidir? 2.Sorum:Oturumu uzatacaksak hangi evraklar gereklidir acaba?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Ersin 06 Mar 2019, 19:36

    Ben Türk vatandaşıyım. Eşim çifte vatandaş. Türk ve Bulgar. Türkiye'de evlendikten sonra, Bulgaristan'a da evraklarımızı gönderdik ve orada da evliliğimiz onaylandı. 5 yıl sonra çifte vatandaş olabilmem için; D Tipi vize (oturum izni) almam gerektiğini duydum. Bunun için danışmanlık yapıp, süreci takip edip, sonuçlandırabilir misiniz? Gerekli evraklar nelerdir? Bulgaristan'a gitmeden işlemlerin burada tamamlanması mümkün mü? Taahhütnameler ve kira kontratları ile ilgili hiç bir fikrim yok. Bunları nasıl temin edebiliriz.? Oturum izni ve liçna kartı temin işlemlerin için size ödemem ücret nedir? Son olarak D Tipi vizeye sahip olduğumda eşi ile birlikte Schengen gerektiren ülkelere vizesiz seyahat edebilir miyim? Bu uçuşlar yalnızca Bulgaristan'dan mı olmalı, Türkiye'den de gerçekleşebilir mi? Bilgilendirirseniz sevinirim. İyi çalışmalar,

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 25 Mar 2019, 16:17

    Merhabalar,

    Bulgar vatandaşı ile evli olan kişilerin oturum izni almak için izlediği yol şu şekildedir:

    1- Eş üzerinden C tipi, çoklu giriş-çıkışlı bir vize alınarak, bu vizeyle Bulgaristan’a gidip oturum vizesi için bahsedilen taahhütname, kira kontratı gibi evraklar hazırlanır. Kişinin oturum vizesi alabilmesi için Bulgaristan’da yapması gereken 4 adet evrak işlemi bulunmaktadır.

          1.a. Bunlardan ilki Bulgar vatandaşı eşin noter huzurunda yapacağı Türk vatandaşı eşin bakım ve masraflarını karşılayacağına ve Bulgaristan’da oturacakları adresi belirttiği taahhütnamedir.

          1.b. İkinci evrak, eşlerin her ikisinin de imzalayacağı evliliklerinin sahte olmadığını belirten noter tasdikli taahhütname.

          1.c. Üçüncü evrak, Türk vatandaşı eş adına Bulgaristan’da herhangi bir bankadan hesap açılarak bankada minimum 7 bin leva ya da karşılığı denk gelen 3.500 euro bakiye bulunduğuna dair bankadan alınacak kaşeli imzalı referans mektubu.

          1.d. Diğer bir evrak, Eşlerin oturacağını beyan ettiği ikamet adresi. Bu adres eğer kiralık bir ev olacak ise ev sahibi ile Türk vatandaşı kişi arasında imzalanmış noter tasdikli kira kontratı şeklinde yapılmalıdır. Kira kontratında Bulgar vatandaşı eşinin adı geçebilir. Ayrıca ev sahibinden kira kontratı haricinde kendi evlerinde kalacaklarını beyan ettiği noter tasdikli ayrı bir beyanname daha yapılmalıdır. Bu adres Bulgar vatandaşı eşin anne ya da babası gibi birinci dereceden akrabasına ait bir ev ise ev sahibinin evinde oturacaklarını, oturacağı adresi beyan ettiği noter tasdikli taahhütname şeklinde yapılabilir. Bu evrakın arkasına evin tapusu ve ev sahibi kişinin Bulgar kimlik kartı görüntüsü eklenmelidir. Bulgaristan’da hazırlamanız gereken yukarıda anlatılan 4 evraktan eşlerin yapacağı 2 taahhütname ve banka hesap döküm evrağı Türkiye’den de hazırlanabilmektedir. Taahhütnameler için her iki eş konsolosluğun anlaşmalı olduğu tercüman vasıtasıyla evraklarını hazırlatarak konsoloslukta imza verip yaptırabilirler. Banka hesabının her ne kadar Bulgaristan’dan açılması isteniyor olsa da Bulgaristan’a gidilemediği durumlarda Türkiye’deki bir bankadan (mümkün ise her iki ülkede de bulunan bir banka tercih edilmelidir) Euro hesabı açtırılarak istenilen meblağının hesapta olduğunu gösterir bankadan kaşeli ve imzalı, güncel alınmış banka dökümü alınabilir. Bulgaristan’da ikamet edilecek adres Bulgar vatandaşı eşin anne ya da babasına ait bir adres ise (yukarıda bahsedildiği gibi) bu evrakı ev sahibi Bulgaristan’da hazırlatarak aslını Türkiye’ye gönderebilirler. Ancak ev kiralık bir ev ise kontrat yapmak üzere Türk vatandaşı kişinin imza atması gerektiği için Bulgaristan’a gitmesi zorunludur. Ev adresi beyanını kayınvalide ya da kayınpeder gibi yakın akrabalar yaptığında taahhütname olarak konsolosluktan kabul ediliyor olsa bile bazı durumlarda yine de kira kontratı olarak istenebilir.

    2- Oturum vizesi için Bulgaristan’dan ve Türkiye’den evraklar tamamlandıktan sonra Türkiye’de ikamet olarak bağlı olduğunuz konsolosluktan oturum vizesi başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Bu vizenin işlem süreci minimum 45 gün olup, bazen 50-60 güne kadar uzayabilmektedir. Oturum vize başvuruları konsolosluklardan şahsen yapılmakla birlikte evrak hazırlama ve başvuru ile ilgili şirketimiz danışmanlık hizmeti vermektedir.

    3- Oturum vizesi alındıktan sonra Bulgaristan’da Bulgar vatandaşı eşin bağlı olduğu yabancılar şubesine gidilerek oturum kartı başvurusu yapılır. Verilen oturum kartı süresi bölgelere göre değişkenlik göstermekle birlikte genellikle 1 yıllık verilir ve oturum kartı her sene süresi bitmeden yenilenir. İlk beş yıl bu şekilde 1’er yıllık oturum kartı alındıktan sonra Yabancılar Şubesi’nin istemiş olduğu şartlı koşullar sağlanırsa beşinci yılın sonunda Türk vatandaşı eşe süresiz oturum verilir. Kişi eş üzerinden aldığı oturumlarla eşiyle birlikte  Bulgaristan oturum izni ile Avrupa ülkelerine turistik olarak seyahat edebilir. Kişi bu seyahatlerini dilerse Türkiye’den dilerse Bulgaristan’dan seyahatlerini gerçekleştirebilir. Avrupa ülkelerine yapacağınız seyahatlerde her ülkenin uygulaması farklı olduğundan, ülkeye alınıp alınmamanız seyahat edeceğiniz ülkenin giriş kapısındaki memurun inisiyatifindedir.

    Detaylı Bilgi için;  +90 (212) 970 05 22

     

    Saygılarımızla,

    Özlem D.

    Evrim N.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • D. Onuralp 04 Nis 2019, 14:24

    Merhabalar, Bulgar ve Türk vatandaşıyım. Eşim sadece T.C vatandaşı. Bulgaristan oturma iznini evlilikten dolayı almak istiyoruz. 2016 yılında da BG de evlilik yaptık. Bulgaristan oturma izni başvurusundan önce eşim ile 2019 Temmuz ayında BG eşim ile beraber BG ye gitmek istiyoruz. ben çifte vatandaşım eşim sadece T.C vatandaşı. Nasıl bir yol izlememiz gerekiyor?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • E. Eker 10 May 2019, 10:42

    Merhaba, Bulgaristan Vatandaşı ile evli kişi nasıl oturum izni nasıl alır? Ben ve oğlum Bulgaristan vatandaşıyız.Eşim, evlilikten dolayı almış olduğumuz çok giriş çıkışlı c vize ile Bulgaristan'a giriş çıkış yapıyor. Ben onun evlilikten dolayı oturum izni alabilmesi için ne yapabilirim ? Bulgaristan da evliliğimiz onaylı ( oğlum vatandaş olurken evliliğimi de orada onaylatmıştım.) Şimdi oturum işlemleri için nereden başlamam gerekiyor? Bilgi verebilir misiniz?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 10 May 2019, 10:43

    Merhaba Sayın Eker,

    Eş üzerinden oturum alma konusunda sizlere yardımcı olabiliriz. Belirttiğiniz telefon numarası üzerinden ilgili birimim sizleri arayarak gerekli bilgileri verecektir. Hazırlanması gereken evrakları sizler bize ulaştırdıktan sonra randevunuz alınarak işlemleriniz ivedilikle sonuçlandırılacaktır. Aklınıza takılan soruları çekinmeden arayarak sorabilirsiniz. 

    Bulgaristan Vize Merkezi,

    Gökhan K.

    Evrim N.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Mesut 10 May 2019, 10:43

    Merhaba Vize Merkezi, Eşim Bulgaristan vatandaşı ve biz 5 yıllık evliyiz. Eşimle birlikte 5 yıldır Danimarka'da yaşamaktayız ve adresim Danimarka'da kayıtlı olup, Danimarka oturumum var. Ben şimdi Bulgaristan vatandaşlığı almak istiyorum. Bunun için vatandaşlık başvurusunu nereye ve nasıl yapabilirim ? Danimarka'da bulunan Bulgaristan embassy sinde işlem yapabilir miyim?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 10 May 2019, 10:44

    Merhaba, Bulgaristan oturumunuz var mı? Eğer yoksa eş üzerinden oturum almanız gerekmektedir. Bunun için vermiş olduğunuz iletişim numaranız üzerinden sizlerle ulaşım sağlanacaktır.

    Bulgaristan Vize Merkezi,

    Gökhan K.

    Evrim N.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Andrey 07 Haz 2019, 04:53

    Merhabalar ben çifte vatandaşım. Eşim türk vatandaşı. Bulgaristan oturma izni var. Fakat süresi bittiği için giriş yapamıyoruz. Oturma iznini uzattık yeni kartı şu anda bulgaristan göç idaresinde. Gidip onu almamız gerekiyor. Bize acil C tipi turistik vize gerekiyor. Lütfen gerekli evrakları bize bilgi verirseniz çok mutlu oluruz. Saygılar

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • G.ntc 11 Tem 2019, 20:34

    Merhaba,eşim üzerinden Bulgaristan oturum kartına sahibim.Her yıl yenileme durumu var.Fakat bu yıl hamilelik durumundan dolayı Bulgaristan’a gidip yenileme işlemlerini yapma durumumuz olamayacak.Bulunduğumuz bölgedeki Bulgaristan Konsolosluğundan başvuru yapma gibi bir durum var mı? Ya da nasıl bir yol izlemeliyiz?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Ö. Odabaşı 19 Eyl 2019, 10:27

    Ben Bulgar bir kadınla evlilik yaptım ve bulgar kimliğimi aldım her yıl yeniliyorum ama eşimle problem yaşadım ve Türkiye ye döndüm oradan almış olduğum kimliğimi günü gelince Türkiye'deki Bulgar elçiliğinde eşim olmadan yenileyebilir miyim bilgilerinizi arz ederim teşekkür ederim

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 19 Eyl 2019, 10:28

    Merhaba, Bulgaristan Oturum İzni kartları Bulgaristan Yabancılar şubesinde yenilenmektedir ve bununla ilgili denetim yapılmaktadır. Detaylı bilgi Bulgaristan Yabancılar şubesinden alabilirsiniz

    Saygılarımızla,

    Nejla B.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • U. Semerci 19 Eki 2019, 16:13

    Bulgaristan" merhabalar eşim bulgaristan ve türk vatandaşı. 3 yıl önce BG de evlilik yaptık 5 yaşında bir oğlum var ve onunda bg vatandaşlığını aldık. 3 aylık bir kızım daha var onunda doğum belgesini çıkarttık. ben şimdiye kadar iki defa c tipi vizer aldım ve 3 efa gidip geldim.benim sormak istediğim BG vatandaşığı alabilir miyim

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 19 Eki 2019, 16:15

    Merhaba Uğur Bey, Bulgar vatandaşı ile evlilik sonrasında eş üzerinden Bulgar vatandaşlığına geçiş yapılamamaktadır. Ancak daimi oturum izni alabilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Evrim

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • H. Kara 25 Eki 2019, 12:31

    Merhaba, eşim Bulgaristan vatandaşı, kendime vize almak istiyorum, eş durumundan ücretsiz oluyormuş sanırım, diğer masraf tutarlarınız ne kadar öğrenebilir miyim ? Teşekkürler.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 25 Eki 2019, 12:31

    Merhaba, Bulgaristan Vatandaşı ile evli olan kişiler evlilik üzerinden uzun süreli çok girişli vize başvurusu yapabilmektedir. Vize ücreti alınmamaktadır. Bulgaristan Vize Merkezi hizmet bedeli ve seyahat sağlık sigortası ödenmektedir. Detaylı sorularınız ve bilgi için müşteri temsilcilerimize ulaşabilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Nejla B.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp