Vize Merkezi aşağıda ayrıntılarını göreceğiniz "Evlilikten Dolayı Bulgaristan Vatandaşlığına Geçiş" konusu ve her kategorideki Bulgaristan vizesi, oturum izni ve vatandaşlık işlemleriyle ilgili deneyime sahip bir kuruluştur. Evlilikten dolayı Bulgaristan vatandaşlığına geçişle ilgili sık sorulan soruları sayfamızda bulacaksınız. Güncel evrak listeleri ve durumunuza özel konularla ilgili olarak Vize Merkezi danışmanlarına iletişim bölümümüze tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Size en yakın Vize Merkezi şubesi ile irtibat kurduğunuz taktirde temsilcilerimiz e-posta yoluyla size en güncel evrak listesini ve prosedürü aktaracaklardır. Değerli misafirlerimiz Evlilikten Dolayı Bulgaristan Vatandaşlığı sayfamızdan daha fazla bilgi sahibi olabilmeniz için sayfamızın devamına göz atmanızı rica ederiz.
Cevap: Türk vatandaşı Bulgaristan’da Evlilik yapabilmesi için Türkiye’den Nüfus Müdürlüğünden evlilik kayıt örneği (Formül A) Nüfus kayıt örneği ile Bulgaristan Vizesi alarak Eşinin yaşadığı yerde nüfus kayıtlarından evlilik tanıtımı yapabilirler. Bulgaristan’da işlem yapılan tüm evraklar Türkiye'den apostilli olmalı ve Bulgaristan'da Bulgar yeminli tercüman tarafından tercüme edilmelidir .
Bulgaristan evlilik cüzdanı ile Avrupa ülkelerine seyahat edilemez, ancak Bulgaristan'dan bir yıllık çok girişli vize başvurusu yapabilir veya evlilik üzerinden oturum izni alabilirsiniz. 'Family Member' ibaresi yer alan Bulgaristan oturum kartınız çıktıktan sonra sadece eşinizle beraber olmak kaydıyla AB ülkelerine vizesiz seyahat edebilirsiniz . Sınır geçişlerinde son karar daima sınır polisine aittir.
Cevap: Bulgaristan’da evlendiniz ve Bulgaristan oturum izni almak istiyorsunuz. Türkiye’ye dönmeden turist vizesi ile bulunduğunuz ülkeden ne yazık ki oturma izni alınamaz. (istisnai durumlar hariç). Oturum izni almak için Bulgaristan’dan hazırlamanız gereken evrakların içinde, adınıza yapılmış bir kira kontratı Bulgar bankasında açılmış hesap ve içinde 3500 Euro para olması gerekir.
Ayrıca Bulgar noterine giderek eşiniz ile birlikte 2 adet taahhütname yaptırmanız gerekir. Bu taahhütnamenin birisini Bulgar vatandaşı olan eşten: "Benim eşimdir Bulgaristan’da şu adreste yaşayacağız ve yaşadığımız süre boyunca Eşimin tüm bakım ve masraflarının tarafımdan karşılanacağını taahhüt ederim" şeklinde , diğeri de evliliğimiz sahte değildir ve oturum alma amaçlı yapılmamıştır beyannamesidir. Her iki eş tarafından imzalanmalıdır. Bulgaristan Kira Kontratı, Türkiye’den de sabıka kaydı, nüfus kayıt örneği alarak Bulgaristan Konsolosluğu İstanbul, Bulgaristan Ankara Büyükelçiliğinden ya da Bulgaristan Edirne Başkonsolosluğundan veya Bulgaristan Bursa Konsolosluğundan başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.
Gereken güncel evrakların listesi, Bulgaristan Vize başvuru Formu, vize harç ücretleri, seyahat salık sigortası ve evraklarınızı kontrol ederek dosya hazırlığınızı ve randevunuzu alabilmemiz için bize 02129700522 den ulaşabilirsiniz .
Cevap: Evlilik vizesi / D vizesi / Aile Birleşimi Vizesi İstanbul Bulgaristan Baş Konsolosluğundan yapmanız gerekir. Evlilik üzerinden oturum izni (aile birleşimi) başvurduğunuzda Bulgar Konsolosluğu size teslim tarihi yazan takip fişi vermektedir.(30 iş günü sonrasına) Evlendiğiniz şehirdeki emniyet görevlilikleri tarafından evliliğinizin doğruluğu araştırılıyor, eşiniz orada ise eşinize sizin hakkınızda sorular soruluyor, komşulardan sizin hakkınızda bilgi alınıyor. Ev sahibiniz araştırılıyor, evinizin yaşanabilecek durumda olup olmadığına bakılıyor.
Sizi kimse tanımaz ise siz Türkiye’de eşiniz Avrupa’da ise, eviniz de göstermelik olup içinde eşya yok ise veya kişilerden biri orada oturmadığınızı söylerse süreciniz hem uzayabilir, hem de olumsuz sonuçlanabilir. Daha fazla soru cevaplar için Evlilikten Dolayı Bulgaristan Vatandaşlığı sayfamızın devamını okumanızı tavsiye ederiz.
Cevap: İstanbul'daki Başkonsolosluktan D vize başvuru evraklarınızın orijinalleri ile Bulgaristan vatandaşı Eşin bağlı olduğu yabancılar şubesine giderek oturum kartı başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Bulgar Aile birleşimi oturum kartı başvurusunda bulunduktan ortalama 20 gün sonra 1 yıllık oturum izni kartınız teslim edilmektedir . Artık Avrupa birliği ülkesinde oturumunuz mevcuttur. Her yıl kartın süresi bitmeden 1 ay kala aynı belgelerinizi güncelleyerek yabancılar şubesine başvuruda bulunmalısınız. 5 yıl Boyunca Bulgaristan'da kalma süresiniz toplam 55 aya tekabül ediyorsa, Bulgaristan'da süresiz oturum alma hakkını kazandınız demektir. Süresiz oturum aldıktan sonra dilerseniz Bulgaristan Vatandaşlığı başvurusunda bulunabilirsiniz.
Cevap: Bulgar vatandaşı Türkiye'de evlenecek ise yukarıda sözü edilen prosedür geçerlidir. Bulgar vatandaşı ülkesinden apostilli bekarlık belgesi alarak Bulgaristan evlilik işlemleri yapılabilir. Bekarlık belgesini İstanbul Başkonsolosluğuna veya Büyükelçiliğinde dilekçe doldurarak Konsolosluktan Türkçe evlenme izin belgesi alınmalıdır. Bu belge ile evlenme dairesine giderek Türkiye’de evlenebilirsiniz.
Cevap : İsim denklik belgesi Bulgar ve Türk isimleri taşıyan kişilere verilmektedir. Evliliğinizi Bulgar makamlarında onaylayabilmeniz için isimlerinizin aynı kişiye ait olduğunu ispatlayabilmeniz için gerekli. Türkiye’de doğduysanız Bulgar pasaportunuzu da Türk adınızla çıkarttırdıysanız ve 2 isminiz de aynı ise isim denklik belgesine gerek kalmadan evlilik cüzdanı çıkartma işlemleriniz yaptırabilirsiniz.
Cevap: Öncelikle evliliğinizi Bulgaristan’da onaylatmanız gerekmekte, firmamıza vekâlet verdiğinizde bu işlemi sizin Bulgaristan’a gitmenize gerek kalmadan gerçekleştirebiliyoruz. Evlilik cüzdanınız çıktıktan sonra oturum vizesi işlemlerine geçebilirsiniz. Vize Merkezi Bulgaristan oturum işlemleriniz takibini yapmak konusunda alanında yetkin bir kuruluştur. Vize Merkezi temsilcimizle iletişime geçmek için buraya tıklayın.
Cevap: Aile birleşimi başvurusunda bulunur 5 yıl boyunca Avrupa sınırlarında oturur ve süresiz oturum aldıktan sonra Bulgaristan vatandaşlığı başvurusunda bulunabilirsiniz. Bulgarca yeterlilik sınavına girdikten sonra kazanırsanız vatandaşlık alabilirsiniz. Bulgaristan’da evliliğinizi onaylatıp Bulgaristan’dan da bir evlilik cüzdanı çıkartmışsanız, öncelikle eş üzerinden oturum başvurusu yapmanız gerekiyor.
Cevap: Türkiye’de resmi nikâhınız olmadığı için eş durumundan herhangi bir hak sahibi olamıyorsunuz. Ancak oğlunuzu, Bulgar vatandaşı olabilir. Bulgar vatandaşlığı oğlunuz üzerinden alınabilir. Babalık haklarınızı kullanarak öncelikle oturum izni almanız gerekir.
Cevap: Boşanma durumlarında oturumu uzatılamaz. Mevcut oturum izniniz iptal olur.
Cevap: Sadece Bulgaristan evlilik cüzdanı ile çıkış yapamazsınız. Bulgaristan’dan çıkartmış olduğunuz evlilik cüzdanı ile konsolosluktan vize başvurusunda bulunup vize alarak geçiş yapmanız gerekir.
Cevap: Evet, Türkiye’den aldığınız evrakların Bulgaristan’da da geçerliliği olabilmesi için Kaymakamlıktan Apostil yaptırmanız gerekiyor. Bulgaristan dış işleri bakanlığı elinizdeki belgelerin Apostiline istinaden onaylar, Bulgar yeminli tercüman tercüme eder ve noter tasdikledikten sonra bağlı olduğunuz belediyeye evlilik cüzdan(Grajdanski Brak) alabilirsiniz
Cevap: Evet sonradan Bulgaristan vatandaşı olduğundan Bulgaristan GRAU size Bulgaristan evlilik cüzdanı vermiyor. D vizeye evlilik cüzdanı olmadan başvuru yapabilirsiniz. İstisnai durum olduğundan herkes bilmez. Bulgaristan konsolosluğuna durumu izah etmeniz gerekir. Daha fazla bilgi için Evlilikten Dolayı Bulgaristan Vatandaşlığı sayfamızın devamını okumanızı tavsiye ederiz.
Bulgaristan Oturum Vizesi (D vize) Bulgaristan Vatandaşı ile Evlilikten dolayı Oturum Kartı alma hakkına sahip olduğunuzu gösteren uzun süreli vizedir.
Bulgaristan oturum Vizesi alan kişi Bulgar Vatandaşı eşinin bağlı bulunduğu şehrin Polis Merkezi – Yabancılar şubesine giderek, Konsolosluğun verdiği vize ve orijinal evraklar ile Bulgar Kimlik Kartı olan Liçna Kartayı almak üzere başvuruda bulunabilir. Bulgar kimlik kartı olan Liçna Kartayı - Bulgar vatandaşı olan eşinizin bulunduğu şehrin Polis Merkezi Yabancılar Şubesinden (Otdel Migratsiya) 30 gün içerisinde alabilirsiniz. Bulgaristan Oturum Vizesi ile almaya hak kazandığınız Bulgar Kimlik Kartı olan Liçna Karta ile Bulgaristan Vatandaşı olan eşiniz yanınızda olması şartı ile EU üyesi olan ülkelerine serbest dolaşım hakkına sahip oluyorsunuz. Bu konuda son karar daima görevli sınır yetkilisine aittir.
Önemli Not: Oturum Vizesinden dolayı alınan Liçna Karta ile EU (Schengen) Bölgesine Vizesiz girilebilmesi için eşlerden birinin Bulgaristan Vatandaşı olması gerekir. Bulgaristan oturum vize işlemleriniz için vize prosedürleri zaman kaybetmek istemiyor ve sorunsuz bir şekilde en kısa sürede ticari Bulgar vizenizi edinmek istiyor iseniz İstanbul Bulgaristan D vize işlemleriniz için Vize Merkezi danışmanlarımızdan yardım alabilirsiniz.
Bulgaristan oturum izni (D vize) başvuruları hakkında daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız. Değerli Misafirlerimiz Evlilikten Dolayı Bulgaristan Vatandaşlığı sayfamızı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz.
9 sorudan en popüler 9 soru görüntüleniyor. Tüm soruları göster
Merhaba kolay gelsin. Eşim Bulgaristan vatandaşı onun üzerinden Bulgaristan vatandaşlığı için başvuruda bulunacağım aklımda 3 adet soru işareti var. 1-Belirli bir süre evli kaldıktan sonra pasaport alma gibi bir hakkım oluyor mu? 2-Eşim yanımda olmadan AB ülkelerine gidebiliyor muyum? 3-Liçna kart ile beraber AB ülkelerine vizesiz girebiliyor muyum? Cevaplarsanız Sevinirim. Teşekkürler
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhaba, 1970 Göç edenler evlilik üzerinden Vatandaşlık alabilir mi? Benim eşimin ailesi 1970 yılında Bulgaristan'dan Türkiye ye göç etmiş.
Cevabı Görüntüle Yorum Ekle20 yıldan beri Bulgaristan vatandaşı ile evliyim Eşim aynı zamanda TC vatandaşı . Evliliğmizden 18 yaşında kızımız var ve onuda aynı zamanda BG. vatandaşı yaptık yani eşimde kızım da çift vatandaş . eşimin annesinin BG.de evleri var daha önce birkaç defa gratis vize alıp gittim . Şimdi tekrar çok girişli gratis vize almayı düşünüyorum .TC. den emekliyim kendime ait iş yerim var Konsolosluk harcı olmadığını biliyorum. Ne gibi evraklar gerekiyor ve Sizin aracılık hizmet ücretiniz dahil toplam nekadar ücret ödeyeceğim .Kendim gitmem gerekiyor mu . Evraklarımı size teslim ettiğimde siz halledebiliyor musunuz
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhaba, Eşim Nazlı Kılavuz'un anneannesinden dolayı Bulgaristan pasaportu için başvuru yapacağız. Bu başvuru sonucunda eşim Bulgar pasaportu alırsa, ben de alabiliyorum değil mi? Kolay gelsin, Emrah Kılavuz
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhaba Vize Merkezi, Kız arkadaşım Bulgaristan vatandaşı ve yakın tarihte evleneceğiz. Evlendikten sonra ne zaman Bulgaristan pasaport alabilirim ? Ayrıca gerekli evraklar ve prosedür nedir ? Teşekkür ederim.
Cevabı Görüntüle Yorum EkleEşim de ben de bg vatandaşıyız. Orda nikahimiz tanımlı değil. Bebeğimiz oldu. Hamilelikte çocuk parası için başvuru yapmıştık. Şimdi bu işlem için hangi yolu izlememız gerekli. Çocuğu Bulgaristan a nasıl çıkarıriz. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhaba Vize Merkezi, Eşim ve çocuğum Bulgaristan çifte vatandaş. Benim doğum yerim Türkiye. Bu şartlarda ben de çifte vatandaş olabilir miyim ?
Cevabı Görüntüle Yorum EkleMerhaba, Benim eşim hem Bulgaristan hem de Türkiye vatandaşı. Benim de Bulgaristan vatandaşlığı alabilmem için nasıl bir yol izlemem neler yapmam gerekli? Bu işlemleri tamamlamak için şahsen mi başvurmalıyım ya da sizin gibi aracılara vekâlet vererek işlemler yapılabiliyor mu? 2019 yılı Bulgaristan aile birleşimi konusunda izlenecek adımlar ile ilgili detaylı bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler.
Cevabı Görüntüle Yorum EkleEŞİM TÜRKİYE VATANDAŞI, BEN BG VATANDAŞIYIM. EVLİLİĞİMİZİ BG DE TANITMAK VE AYNI ZAMANDA EŞİME BG VATANDAŞLIĞI ALMAK İSTİYORUM. SÜREÇ NASIL İŞLER VE BANA MALİYETİ NE OLUR. TEŞEKKÜRLER, İYİ ÇALIŞMALAR.
Cevabı Görüntüle Yorum EkleAlanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.
Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.