Merhaba, Yunanistan vizesinde 2020 yılında parmak izi uygulamasında değişiklik meydana gelmiştir. Öncesinde 2014-2015 yılında verilen parmak izini kabul ederken şuanda kabul etmemektedir. 2015 den sonra verilen parmak izini kabul etmektedir. Başvuru sırasında hiç parmak izi vermemiş ise yolcu randevuya geldiğinde parmak izi kullanabilmektedir.
Yunanistan vizesine başvuru yapıldığında seyahat amacı göz önünde bulundurularak ilerlemesi gerekmektedir. Başvuru sırasında uzun ve kısa sureli olarak kategorize edilmektedir. Turistik olarak başvuru yapıldığında, pasaport süresine (Yunanistan seyahatinizin dönüş tarihi sonrası en 3 ay geçerliliğinin olması gerekmektedir), otel uçak rezervasyonunun satın alınmış olunmasına dikkat edilmelidir. Banka ve diğer evrakların güncel olunmasına dikkat edilmelidir. Vize başvuru esnasında kişinin mesleki konumuna göre evraklar hazırlanmaktadır. Başvuru yapacak kişi ev hanımı öğrenci ise maddi anlamda sponsor olacak kişinin konumuna göre ilerlenmektedir. Sponsor olacak kişin son üç aylık hesap dökümünü ve hesabında en az 4000 TL bulunması gerekmektedir.
Kişi serbest meslek sahibi ise şirket ve bir şirkette danışmanlık hizmeti veriyorsa noter onaylı iş sözleşmesini evraklarının içerisine koymalıdır. Başvuru yapacak kişi aile ziyaretinde bulunacak ise evraklarının içerisine arşı taraftan gelen davetiyesini ek olarak koymalıdır. Evrakları hazırlarken e-devlet üzerinden alınan evrakların barkotlu olunmasına dikkat edilmelidir.
Başvuru yapacak kişi devlet memuru ise izin yazısını, çalışma belgesini ıslak imzalı temin etmelidir ve görev kartının fotokopisini koymalıdır. Türkiye’de oturumu ve ikametgahı bulunan ve Türk pasaportuna sahip yabancı vatandaşlarda Yunan vizesine başvuru yapabilmektedirler. Ticari olarak yapılan Yunanistan vize başvurularında ise iş yapılacak şirketten gelen ticari davetiye ve Yunanistan Konsolosluğu'ndan alınan davetiyeye ihtiyaç vardır. Şirketin güncel hesap bilgilerine ihtiyaç duyulmaktadır. Yunan vize başvurularında süreç 4-10 gün içerisinde sonuçlanmaktadır.
Yunanistan vizesi 2020 sorunuz içinde kapı vizesinden de bahsetmek gerekirse; Yunanistan vizesinin diğer bir türü ise Schengen statüsünde kabul edilmeyen Yunanistan’ın 6 adasında (Kos, Sakız, Samos, Rodos, Midilli ve Meis) geçerli olan kapı vizesidir. Yunanistan kapı vizesi Schengen vizesinden farkı en fazla 15 gün süreyle verilmektedir. Türkiye de oturumu ve ikametgahı bulunan ve Türk pasaportuna sahip yabancı vatandaşlarda yunan vizesine başvuru yapabilmektedirler.
Başvuru esnasında kişinin mesleği sosyal durumu ne olursa olsun aynı evraklar istenmektedir. Pasaport, otel bilgisi, banka hesap bilgisi, seyahat bilgileri feribot bileti istemektedir satın alınması koşulu vardır. Kimlik bilgisi ve başvuru formunu istemektedir. Ege’de bulunan Yunan Adaları’na seyahat etmek isteyen T.C vatandaşları Fethiye, Ayvalık, Bodrum, Dikili, Foça, Marmaris, Çeşme, Kuşadası ve Kaş’tan kapı vizesi alabilir. Bu yerler için sadece yazın kapı vizesi verilir. Yaz aylarında yapılacak olan seyahat gününden en az 3- 4 gün önce vize başvurusunda bulunulması gerekir. Yunanistan kapı vizesinin çıkış sonuçlanma süresi 4 ila 6 iş günü arasında değişmektedir. Vize işlemlerinizin seyahat tarihiniz itibariyle sonuçlanabilmesi için başvurunuzun seyahat tarihinize en ez 4-6 iş günü kala yapmanız tavsiye olunur.
Yunanistan vizesi 2020 için aklınıza takılan bir sorunuz olursa ya da vize başvurusunda bulunmak isterseniz Vize Merkezi uzmanlarımızı arayınız.
Saygılarımızla,
Vize Merkezi
Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.